Batterijstaaf. Waarom start mijn auto niet als hij wordt oversprongen ?


Hoe weet je of een startrelais kapot is?

Dit zijn de symptomen van een versleten startrelais:

 1. Auto start niet. Het meest voor de hand liggende waarschuwingsbord dat een probleem met het startrelais is. …
 2. Startmotor blijft aan nadat de motor is gestart. …
 3. Incidentele problemen bij het starten van uw auto. …
 4. Klikgeluid afkomstig van de starter.

Hoe weet je of de startmotor kapot is?

De volgende zes symptomen duiden op een probleem met de startmotor:

 • Er gebeurt niets wanneer u probeert te starten;
 • U hoort de starter, maar niet de motor draaien;
 • De motor start soms niet;
 • Gekke geluiden bij het starten;
 • De verlichting in de auto dimt als u de auto start;
 • U ziet of u ruikt rook bij het starten.

Waarom Start mijn auto niet in 1 keer?

De meeste startproblemen zullen namelijk door de accu worden veroorzaakt. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals de weersomstandigheden, een versleten startmotor, defecte bougies of een verzadigd brandstoffilter. Ook kan het er aan liggen dat u simpelweg geen brandstof meer in uw auto heeft.

Wat als auto niet start met startkabels?

De auto start niet met behulp van de startkabels

Laat de hulpauto een paar minuten draaien en probeer het nog eens. Als de hulpauto te klein is krijgt de lege accu niet genoeg stroom. U kunt iemand in de te hulp geschoten auto gas laten geven. Op die manier krijgt u meer stroom van de dynamo.

Hoe controleer je een startrelais?

Je kunt met een multimeter testen of je startrelais nog werkt. Demonteer het relais en stel de multimeter in op 200 Ohm. Zorg dat de accu goed doorgeladen is en sluit de min aan op de massa, en de plus van de accu aan op de plus van het relais (dat is in de regel waar de draad van de startknop aan zit.

Wat kost relais vervangen?

Een nieuw knipperlichtrelais kost tussen de 10 en 40 EUR maximaal. Vergewis u er van dat het een onderdeel van merkkwaliteit is om zijn duurzame werking te garanderen. Wanneer een relais het voortijdig laat afweten, moet de auto op foutstroom worden gecheckt.

Kun je rijden met kapotte startmotor?

Is dit het geval? Dan kun je je contact uitzetten en je auto in de hoogste versnelling zetten. Duw je auto rustig heen en weer en de kans is groot dat je nog een klein stuk kunt rijden. Kies alleen wel meteen voor een enkeltje naar de garage, waar je startmotor direct wordt vervangen.

Hoe meet je een startmotor door?

Meet -tijdens het starten- het spanningsverlies van de pluskant tussen de plus-pool van de accu en de plus aansluiting op de startmotor. Deze mag niet meer bedragen dan 0,5 Volt. Is deze groter, dan is er sprake van een (beginnende) corrosie in de kabelaansluiting van de accupool of startmotor.

Wat kost het vervangen van een startmotor?

Naast nieuwe starmotoren (kosten voor een gemiddelde auto € 300) kun je ook kiezen voor een gereviseerde Die is helemaal uit elkaar geweest, schoongemaakt en de versleten onderdelen zijn vervangen. Dan betaal je rond de € 200. Montage duurt ongeveer een uur en kost dus circa € 80.

Hoe start je een auto met lege accu zonder startkabels?

Auto aanduwen, hoe doe ik dat?

 1. Zet het contact aan en zet airco en radio uit.
 2. Trap de koppeling in en hou deze ingedrukt.
 3. Zet de auto in de tweede versnelling.
 4. Haal de auto van de handrem.
 5. Begin zo hard mogelijk met duwen.
 6. Laat de koppeling opkomen en geef gas.
 7. Voel je dat de motor aanslaat?

Wat moet je doen als je auto niet start?

Een niet-startende auto kan daarom duiden op kapotte of versleten gloeibougies. Er wordt aangeraden om na ongeveer 80.000 km de gloeibougies te vervangen. Als uw auto niet start, kunt u dus ook het best even de bougies controleren. De bougies kunt u vinden onder de motorkap.

Hoe lang motor laten draaien na lege accu?

Hoe lang de auto stationair voor een volle accu laten draaien? Houd rekening met 5 minuten. Een lege accu opladen hoeft niet veel tijd te kosten. Na 5 minuten kunt u de startkabels loskoppelen en gaan rijden.

Hoe lang moet men rijden voor een lege auto accu is opgeladen?

De controle van de batterij (en van de alternator) is in elk geval steeds aanbevolen vóór de eerste winterprik. Een batterij zal pas degelijk kunnen opladen wanneer men met de wagen over een voldoende afstand (minimum 25 km) kan rijden zonder (vaak) te moeten stoppen. Ideaal hiervoor is dus een autosnelweg.

Hoe lang kan een auto stilstaan voordat de accu leeg is?

Staat de auto langer dan drie weken stil, dan zou de accu wat uitgeput kunnen raken. ,,Een auto heeft stille verbruikers: denk aan de klok, radio of het centraal vergrendelingssysteem. De auto verbruikt daar ook stroom mee als hij stilstaat. Dan kunnen er accuproblemen ontstaan.

Hoelang duurt het voordat de accu leeg is?

Een accu gaat zo’n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden.