Hoe kan ik de Kilometerstand FOUT op mijn meter oplossen?

Wat te doen als kilometerstand niet klopt?

Als je de verkoper wilt aanspreken op een teruggedraaide kilometerstand, dan moet je bewijs leveren. Je moet bewijzen dat de stand is teruggedraaid en met hoeveel kilometer dit is gedaan. Via de website van de RDW kun je de tellerstand controleren en het rapport opvragen (voorheen Nationale Auto Pas).

Kan je een digitale kilometerteller terugdraaien?

De kilometerstand terugdraaien kan ook door de complete kilometerteller uit het dashboard te schroeven. De stand wordt dan eenvoudig teruggedraaid. Een digitale kilometerteller terugdraaien is minstens zo eenvoudig. Er is eenvoudige soft- en hardware beschikbaar die de tellerstand terugdraaien mogelijk maakt.

Is het strafbaar om kilometerstand terugdraaien?

Het terugdraaien van tellerstanden is sinds bij wet verboden. De strafmaat is € 10.000,- boete en/of 1 jaar celstraf.

Hoe kan ik kilometerstand controleren?

Dan kunt met de RDW-kentekencheck gratis een oordeel over de kilometerstand opvragen. Door het kenteken in te vullen, krijgt u – naast allerlei andere voertuiggegevens – het laatste oordeel over de kilometerstand te zien. Dit oordeel is gebaseerd op de kilometerstand die het laatst in ons register is opgeslagen.

Hoe kan je zien of een auto is teruggedraaid?

– In de meeste gevallen is het rempedaal een goede indicatie van de staat waarin de auto verkeert. Het rempedaal ondervindt namelijk te meeste kracht en slijtage. Als de auto een lage kilometerstand heeft, maar het rempedaal is volledig versleten, dan kan dit wijzen op een teruggedraaide teller.

Hoeveel kilometer mag een tweedehands auto hebben?

Benzinemotoren gaan gemiddeld 250.000 kilometer mee. Bij goed onderhoud kan het vaak nóg meer kilometers maken. Dieselmotoren houden het langer vol. Zij kunnen zeker de 350.000 op de kilometerstand aantikken.

Hoe weet je of de kilometerstand klopt?

Gegevens opvragen

Als je wilt weten of de kilometerstand van de auto correct, ook wel logisch genoemd, is, dan kun je een kentekencheck doen op de website van de RDW. Zij heeft alle gegevens van de auto bijgehouden en kan daar inzicht in verschaffen.

Hoe wordt NAP bijgehouden?

De NAP controleerde de kilometerstand van een auto. De kilometerstand werd daarvoor op afgesproke momenten bijgehouden, bijvoorbeeld als een auto voor onderhoud naar een garage moest of bij een APK. Tegenwoordig gebeurt dat nog steeds, maar dan onder toezicht van de RDW.

Hoe controleer je een geimporteerde auto?

Controleren of een auto is geïmporteerd is, kunt u simpelweg vaststellen door het kenteken in te voeren via de kentekentool van het RDW. Vul het Nederlandse kenteken in en kies vervolgens voor de optie ‘vervaldate en historie’. Die vindt u onder het kopje ‘basis’.

Wat zijn de nadelen van een geïmporteerde auto?

Het grootste risico wat je loopt bij het kopen van een geïmporteerde auto is dat de auto een schade heeft gehad en/of de kilometerteller is teruggedraaid. Neem als voorbeeld occasions die uit Duitsland zijn gehaald. Bij een-derde van de gebruikte auto’s die op de Duitse markt te koop zijn is de tellerstand niet juist.

Waarom import auto goedkoper?

Verder zijn auto’s uit andere landen veelal goedkoper omdat er nog geen (rest)BPM op verrekend zit (deze moet je betalen als de auto op Nederlandskenteken komt). Maar ook omdat het in landen zoals Duitsland iets normaler is om een nieuwe auto te kopen dan in Nederland.

Hoe herken je schade aan auto?

Het kan lastig zijn om te zien of een auto schade gehad heeft. Er is via het kenteken één status die iets daarvan kan vermelden. Dat is de zogenaamde WOK-status, Wacht op Keuring. Die status kan worden afgegeven door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), een schade-expert of de politie.

Heeft een auto schade gehad gratis?

Een miskoop voorkomen is op deze manier eenvoudig. Check het schadeverleden van een auto voordat je de auto daadwerkelijk koopt. Gratis schadeverleden opvragen bestaat niet, dus houdt daar vast rekening mee.

Heb ik een schadeauto gekocht?

Kunt u aantonen dat de auto als “schadevrij” is verkocht aan u, dan kunt u de verkoper aanspreken voor het feit dat deze informatie niet juist is geweest. Had u de juiste informatie gehad, dan had u de auto niet, of misschien voor een ander bedrag gekocht. Op grond hiervan kunt u de koopovereenkomst ontbinden.