Iets veroorzaakt dat mijn 12V ontstekingskabel voor de stereo niet werkt


Welke zekering voor auto versterker?

Een zekering van 50A.

Hoeveel kanaals versterker?

Mono versterker: bedoeld om de bass oftewel de subwoofer te versterken. 2 kanaals versterker: deze dient om alleen de voor- of achterspeakers of een subwoofer te vesterken. 4 kanaals versterker: deze dient om voor- en achterspeakers of een subwoofer en voor- of achterspeakers te versterken.

Kan je een subwoofer aansluiten zonder versterker?

Subwoofer zonder versterker ?? Die kan je niet zomaar aansluiten op je radio 5. Daar moet een versterker tussen. Dus achter je bestaande radio moet een versterker aangesloten worden met daarachter je speakers (4 maal) en de uitgang voor een subwoofer.

Hoe sluit je speakers aan op een versterker?

Aan de achterkant van een luidspreker zitten de luidsprekerterminals, waar de kabels van de versterker op worden aangesloten. De meeste luidsprekers hebben een rode (plus) en zwarte (min) aansluiting voor respectievelijk het positieve en negatieve signaal van de versterker.

Welke zekering gebruiken auto?

Vaak vinden we de zekeringen in het dashboard onder het stuur, daar zit een kapje die we er af kunnen halen. Als achter dat kapje direct de zekeringen zitten dan zien we ook vaak een zekeringtrekker in het kapje zitten met een schema van welke zekering welke is.

Hoe herken je een doorgebrande zekering?

Een defecte zekering is eenvoudig te herkennen aan de zwart geworden isolerende en transparante buitenlaag of geleidende strip. Ook kan de metalen draad in de zekering doorgebroken zijn om de stroom te onderbreken. Raadpleeg het autoboekje om te weten waar het zekeringenkastje en de betreffende zekering zich bevinden.

Hoeveel Farad condensator heb ik nodig?

Als vuistregel geldt 1 Farad per 1000W. Meer kan echter geen kwaad, in tegendeel!

Hoeveel speakers heeft een auto?

Welke autospeakers moet ik kopen?

Aantal speakers
1 JBL Stage3 427 2 speaker(s)
2 Pioneer TS-G1020F Autospeakers 2 weg 10 cm 2 speaker(s)
3 Pioneer TS-G1730F Autospeakers 3 weg 17 cm 3 speaker(s)
4 Pioneer TS-A1370F 2 speaker(s)

Hoe werkt een 4 kanaals versterker?

Als je een versterker koopt met 2 uitgangen dan zijn dit vanzelfsprekend links- en rechts. Koop je een versterker met 4 uitgangen, dan heb je dit dus 2 maal. 2x links en 2x rechts. Een versterker met 4 kanalen gebruik je dus voor 4 speakers.

Kunnen 4 Ohm luidsprekers op een 8 Ohm versterker?

Re: 4 Ohm luidsprekers op 8 Ohm versterker

Er zit geen omschakeling op van 4 naar 8 Ohm. Dat gaat wel, maar je zult het vermogen wat de versterker moet leveren dan goed moeten bewaken. Dat wordt bij een versterker die voor 8 ohm luidsprekers ontworpen is en aan een 4 ohm belasting moet leveren eerder gehaald.

Hoe autospeakers aansluiten?

Headunits zijn erg makkelijk te installeren in huidige auto’s dmv de iso stekkers die in vrijwel elke auto te vinden is. Deze iso stekkers bestaan uit 2 stekkers, 1 stekker is voor de voeding en de andere speakers en passen maar op 1 manier in elkaar.

Welke Speakerdraad is Plus?

Zolang je bij beide speakers hetzelfde doet maakt het niet uit . Maar doorgaans is rood plus, zwart is min. een grijze draad met een zwarte lijn zal dus min zijn , een volledig grijze draad de plus.

Wat is de beste luidsprekerkabel?

De 5 beste speakerkabels onder elkaar

  • Luidsprekerkabel CCA 2 x 1,5mm2. Eerste aansluiting: Luidsprekerkabel (zonder connector) …
  • Luidsprekerkabel CCA 2 x 2,5mm2. Eerste aansluiting: Luidsprekerkabel (zonder connector) …
  • Caliber CS225X. …
  • Luidsprekerkabel CCA 2 x 1,5mm2. …
  • Bandridge.

Hoe weet je wat plus en min is?

Multimeter op gelijkstroom zetten, plusdraad van de multimeter naar de ene draad, min van multimeter naar de andere draad. Meet je +12V, dan is die draad die aan de plus van je meter zit de +, meet je -(min)12V, dan is de andere draad de +.

Welke speakerkabel heb ik nodig?

Speakerkabels kunnen, afhankelijk van hun soort en kabeldikte, grote vermogens aan die op kunnen lopen tot een paar duizend Watt.
Het belang van de kwaliteit en dikte van luidsprekerdraad!

Vermogen Lengte Dikte
(minder dan) 500 Watt 10 meter 1.5 mm2
500 / 750 Watt 20 meter 2.5 mm2
750 / 1000 Watt 10 meter (voldoende) 2.5 mm2
1000 Watt ( of meer ) 20 meter ( minimaal ) 4.0 mm2

Hoe dik moeten speakerkabels zijn?

Probeer de lengte zo kort mogelijk te houden en zorg ervoor dat de dikte zo goed mogelijk in verhouding staat tot de lengte. Veruit de meeste luidsprekerkabels die wij verkopen hebben een dikte van 1,5 mm tot 4 mm, en de meeste zijn 1 tot 10 meter lang.

Waarom dikke speakerkabels?

De weerstand van de luidsprekerkabel is echter wél belangrijk. Dikke kabels zijn beter dan dunne, en korte beter dan lange, maar het gaat daarbij niet om het vermogensverlies dat in dunne kabels optreedt.